Menu
Zamknij

Zamień chemię na jedzenie (opr. miękka) od 23 03

Książki kulinarne i przepisy

Opis

Książka, która nie gromadzi chemii ani poprawiaczy smaku!

Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw,przeróżne barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.
niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących nienaturalnych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na „udoskonalacze" i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając znacznych sum na kupowanie jedynie organicznych produktów, żyć bez „chemii". Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa.

W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać destrukcyjnej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.

ISBN: 9788324020454
Kod paskowy: 9788324020454
Autorzy: Bator Julita
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013
Kod wydawcy: 23393
Miejscowość: Kraków
liczba stron: 286
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 14.0x20.5cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.34
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Książki kulinarne i przepisy, Kuchenny Kredens. Przepisy polskiej kuchni przedwojennej - Monika Śmigielska (opr. twarda)
od 33 05

2 oferty

Kuchenny Kredens. Przepisy polskiej kuchni przedwojennej - Monika Śmigielska (opr. twarda)

  • ISBN 9788324042364 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Monika Śmigielska 
  • Wydawnictwo Znak 
  • Ilość stron 272 
  • Rok wydania 2017 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Pyszne 25 (opr. miękka)
od 24 43

5 ofert

Pyszne 25 (opr. miękka)

  • ISBN 9788324023905 
  • Oprawa miękka 
  • Autor Starmach, Anna 
  • Wydawnictwo Znak 
  • Ilość stron 176 
  • Rok wydania 2013 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy (opr. broszurowa)
od 30 36

1 oferta

Jedz inaczej. Dlaczego jemy to, co jemy (opr. broszurowa)

  • ISBN 9788324027507 
  • Oprawa broszurowa 
  • Autor Leanne Cooper 
  • Wydawnictwo Znak 
  • Ilość stron 240 
  • Rok wydania 2016 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Pyszne. Na słodko - Dostawa zamówienia do jednej ze 170 księgarni Matras za DARMO (opr. twarda)
od 37 02

1 oferta

Pyszne. Na słodko - Dostawa zamówienia do jednej ze 170 księgarni Matras za DARMO (opr. twarda)

  • ISBN 9788324035489 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Anna Starmach 
  • Wydawnictwo Znak 
  • Ilość stron 240 
  • Rok wydania 2015 
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.