Menu
Zamknij

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach (opr. miękka)

Książki kulinarne i przepisy

Opis

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.

Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „technologia przetwórstwa mięsa" dopuszczonego do stosowania szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp technologiczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. In. Takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych i utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja urządzeń, maszyn i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.

Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

ISBN: 9788320433661
Kod paskowy: 9788320433661
Autorzy: Olszewski Adam
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 20320
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 364
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.8cm
Głębokość (mm): 22
Waga: 0.664
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Książki kulinarne i przepisy, przepisy wegetariańskie dla początkujących (opr. broszurowa)
od 7 83

1 oferta

przepisy wegetariańskie dla początkujących (opr. broszurowa)

  • ISBN 9788387895846 
  • Oprawa broszurowa 
  • Autor praca zbiorowa 
  • Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia 
  • Ilość stron 40 
  • Rok wydania 2011 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, 100 sposobów zapobiegania chorobie alzheimera (opr. miękka)
od 24 47

1 oferta

100 sposobów zapobiegania chorobie alzheimera (opr. miękka)

  • ISBN 9788377310557 
  • Oprawa miękka 
  • Autor Carper Jean 
  • Wydawnictwo Vesper 
  • Ilość stron 288 
  • Rok wydania 2011 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Wieprzowina. Kuchnia Na Co Dzień I Od Święta (opr. twarda)
od 17 50

2 oferty

Wieprzowina. Kuchnia Na Co Dzień I Od Święta (opr. twarda)

  • ISBN 9788370738228 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Ridder, Anne 
  • Wydawnictwo Multico 
  • Ilość stron 128 
  • Rok wydania 2010 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Kiełbasy własnego wyrobu - Bernhard Gahm (opr. kartonowa)
od 18 21

2 oferty

Kiełbasy własnego wyrobu - Bernhard Gahm (opr. kartonowa)

  • ISBN 9788370734374 
  • Oprawa kartonowa 
  • Autor Gahm Bernhard 
  • Wydawnictwo Multico 
  • Ilość stron 144 
  • Rok wydania 2014 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, Motylem Będę Czyli Wszystko o Odchudzaniu (opr. miękka)
od 32 68

2 oferty

Motylem Będę Czyli Wszystko o Odchudzaniu (opr. miękka)

  • ISBN 9788361299561 
  • Oprawa miękka 
  • Autor Stołyhwo-Gofron Monika, Radzikowska Agnieszka 
  • Wydawnictwo G+J Gruner+Jahr Polska 
  • Ilość stron 276 
  • Rok wydania 2010 
Porównaj
Książki kulinarne i przepisy, domowa kuchnia polska - wersja angielska (opr. miękka)
od 29 90

3 oferty

domowa kuchnia polska - wersja angielska (opr. miękka)

  • ISBN 9788361511175 
  • Oprawa miękka 
  • Autor Rafał Jabłoński 
  • Wydawnictwo Festina 
  • Ilość stron 128 
  • Rok wydania 2012 
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.