Menu
Zamknij

Pysznie bez glutenu - Dostępne od: 2014-11-19 (opr. miękka)

Książki kulinarne i przepisy

Opis

Przepisy na proste do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. „Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym. Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z efektownymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dopasowane tak, by sprawdziły się w trakcie rodzinnego przygotowywania dań i namawiały do własnych poszukiwań kulinarnych. Autorki udowadniają, iż pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu, a także sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i fason jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.
  • Autorzy: Bober-Brujin Grażyna
  • Ciężar: 0,48
  • Format: 18.8x24.6cm
  • ISBN: 9788377588840
  • Języki: polski
  • Kod wydawcy: 20177
  • Miejscowość: Warszawa
  • objętość: 192
  • Oprawa: Miękka
  • PKWiU: 58.11.1
  • Rok wydania: 2014
  • rodzaj publikacji: KS
  • Wydanie: 1
  • Wydawca: Muza
  • Wysokość: 20

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.