To nie tylko książka,tworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej przedstawiamy różnorodne sposoby wędzenia, krzesania ognia i tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a choćby życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo, a także regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook gromadzi: * przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. Mąka z kłączy perzu), leśnych (np. Mąka z żołędzi), a także bagiennych (np. Ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia, a także przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową
ISBN: 9788381030915 Kod paskowy: 9788381030915 Autorzy: Bukła Artur, Mikulska Katarzyna Wydanie: 1 Rok wydania: 2017 Kod wydawcy: 25942 ilość stron: 160 Oprawa: Miękka PKWiU: 58.11.1 Format: 11.4x18.9 Głębokość (mm): 8 Waga: 0.16 Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.