przełomowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten – dwóch ekspertów w dziedzinie żywienia – pokazują, jak skłonić organizm do dynamiczniejszego spalania tłuszczów poprzez włączenie do diety artykułów bogatych w pewne szczególnie potężne związki chemiczne. Te nieszablonowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej. Zasady diety SIRT są szczególnie proste, a produktyprzystępne. Nie trzeba liczyć kalorii, wystarczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się, a także wzbogacać codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które posiadają charakter bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie śmiało sięgać. Badania kliniczne potwierdziły, iż połączenie diety SIRT z umiarkowanym ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu 7 dni ograniczyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego składu ciała oraz celów kondycyjnych. Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT? • Utraty wagi wynikającej ze obniżania ilości tkanki tłuszczowej, a nie mięśniowej. • Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi. • udoskonalonego wyglądu, ulepszonego samopoczucia, wyższego poziomu energii. • Braku konieczności używania długookresowej głodówki czy skazywania się na uczucie skrajnego głodu. • Braku konieczności realizowania wyczerpujących ćwiczeń. • Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób. *** "Dieta, która nie podąża za modą, za to proponuje niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą, że każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności sirtuinowej. Wyjątkowo mi się to podoba!" Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek kulinarnych "duże odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy Aidana i Glena, wprowadziłem do swej diety żywność sirtuinową, dzięki czemu udało mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej choćby nie marzyłem." David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej "Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się myślało i miałem bezapelacyjnie więcej energii aniżeli kiedyś." Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly Come Dancing 2015 ***** Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest jednocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę autoimmunologiczną. Za sprawą dość unikatowego połączenia tych trzech czynników stał się jednym z najbardziej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie zdrowia. Z jego usług korzystają równocześnie lekarze, jak i celebryci. Aidan rozumie znaczenie korzystnej kondycji fizycznej i specjalizuje się w żywieniu sportowców. Dzięki swemu doświadczeniu już często wspomagał zawodowych mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan ochoczo wypowiada się w mediach w sprawach zdrowia, jest także autorem nagradzanych książek. Glen Matten jest entuzjastą korzystnego jedzenia z dyplomem w dziedzinie dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania się idzie w parze z zamiłowaniem do korzystnej kuchni. Od blisko dziesięciu lat z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie wielkiej Brytanii, a z jego usług skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych publikacji, chętnie udziela się w mediach.
Podtytuł: Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania Tytuł oryginału: The SIRT Food Diet: A revolution in health and weight loss ISBN: 9788380874695 Kod paskowy: 9788380874695 Autorzy: Goggins Aidan, Matten Glen Tłumaczenie: Witkowska Magda Wydanie: 1 Rok wydania: 2017 Kod wydawcy: 31321 Miejscowość: Warszawa liczba stron: 254 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami PKWiU: 58.11.1 Format: 21.8x14.0 Głębokość (mm): 17 Waga: 0.41 Język oryginału: angielski Języki: polski Grupa towarowa: Książka
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.