Menu
Zamknij

Enzymy w technologii spożywczej (opr. miękka)

Komiksy

Opis

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa, a także serów, zaś około 800 p.n.e. Zaczęto wykorzystywać żołądki bydła i enzym chymozynę przy produkcji serów.
Enzymy w technologii spożywczej to publikacja ukazująca najmocniej aktualne dane na temat współczesnych technologii wytwarzania i wykorzystywania enzymów stosowanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak dodatkowo ergonomiczne zastosowania enzymów endogennych, a także egzogennych w technice żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości bezkompromisowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności".

ISBN: 9788301187798
Kod paskowy: 9788301187798
Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 20411
liczba stron: 480
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 16.5x23.5cm
Głębokość (mm): 24
Waga: 0.77
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Komiksy, The Role of Innovations (opr. twarda)
od 82 82

1 oferta

The Role of Innovations (opr. twarda)

  • ISBN 9788301179540 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Adam Dymitrowski 
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN 
  • Ilość stron 161 
  • Rok wydania 2014 
Porównaj
Komiksy, komunikowanie śmiercią (opr. miękka)
od 46 54

1 oferta

komunikowanie śmiercią (opr. miękka)

  • ISBN 9788301181802 
  • Oprawa miękka 
  • Autor Wojciech Jabłoński 
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN 
  • Ilość stron 328 
  • Rok wydania 2022 
Porównaj
Komiksy, Odroczony rozrost (opr. twarda)
od 84 55

1 oferta

Odroczony rozrost (opr. twarda)

  • ISBN 9788301180034 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Pod red nauk Hans Huber 
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN 
  • Ilość stron 172 
  • Rok wydania 2014 
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.