Są małe, pożywne, pełne energii, po prostu nadzwyczajne! Świeże, suszone, zmielone na mąkę, jako makarony, pieczywo, oleje i napoje: zboża i rośliny strączkowe i nasiona są w stanie wyżywić nas w sposób jednostajny, zdrowy i kompletny. Tanie, nieskomplikowane do nabycia i przechowywania, przystępne przez cały rok, są proste w przyrządzaniu, a równocześnie są niewyczerpanym bogactwem do przygotowania prawie nieskończonej ilości potraw, od przystawek po pierwsze dania, od drugich dań po desery i przekąski.
Książka ta dzieli się na pięć rozdziałów, poświęconych właśnie śniadaniom, obiadom, przekąskom, kolacjom i deserom. Całość poprzedzona jest wartościowym, rzeczowym, pełnym pokaźnych danych wstępem. Wyczerpująco opisanoatrybuty użytych do przygotowania potraw elementów. Książkę przepięknie uzupełniają fotografie, które prezentują proste i smaczne przepisy, powodując, że zdrowe i jednostajne jedzenie staje się apetyczne.
Tytuł Niewyczerpane źródło energii. Nasiona, rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni Autor Cinzia Trenchi Tłumacz KOZAK KRYSTYNA Wydawnictwo Jedność EAN 9788381441001 ISBN 9788381441001 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 160 Format 18.5x26x2.2 cm Rok wydania 2020 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.746 kg