Począwszy od słynnych win czerwonych z Bordeaux i Kalifornii, a skończywszy na wytyczających świeże szlaki białych winach z Nowej Zelandii i Nowego Jorku, książka przynosi dokładne mapki każdego z omawianych regionów, malownicze fotografie, dostatek tabel i infografik, zestawienie ponad 700 win z całego świata, dostępnych w szczególnie ciekawych cenach, reprodukcje setek etykiet (by pomóc Wam znaleźć te „właściwe" wina) oraz komentowane degustacje, zamykające każdy z rozdziałów. Smakoszy zainteresują zestawienia najkorzystniejszych roczników, jak jeszcze niedługie, ale treściwe wskazówki odnośnie komponowania win z potrawami. Nie zabrakło odpowiedzi na zwykle zadawane pytania, jak też quizów, podsumowujących poszczególne rozdziały. Obecne – nowe i zaktualizowane – wydanie książki gromadzi świeże lekcje, opracowane osobno dla Nowej Zelandii, Australii i Południowej Afryki i dla win musujących. Dowiemy się też, jakie są najnowsze trendy w branży winiarskiej, jakie regiony mogą zaskoczyć nas w nadchodzących latach i wielu innych, atrakcyjnych rzeczy. Lektura kolejnej edycji „Kursu wiedzy o winie" dostarczy czytelnikowi wszystkich narzędzi, niezbędnych do samodzielnego odkrywania najmocniej odpowiadających mu win, a także świadomego delektowania się nimi od święta i na co dzień!
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.