Kąpiel z koktajlem dyniowo-mlecznym, maseczka brązująca z minimalistycznej marchewki, kompres z ziemniaczany dla dłoni... Najkorzystniejsze dla zdrowia są środki do pielęgnacji ciała tworzone ze świeżych, naturalnych surowców - takie kosmetyki nie zawierają substancji konserwujących ani żadnych sztucznych dodatków. Domowe kosmetyki - przejrzyj jakie to nieskomplikowane Wszystkie zaproponowane w poradniku przepisy są proste i prędkie - można je przygotować zdostępnych elementów. W II tomie "ABC kosmetyki naturalnej" ukazujemy naturalne, domowe kosmetyki z ponad 25 gatunków warzyw od cebuli, chrzanu i czosnku począwszy na sałacie, selerze i ziemniakach skończywszy. Pomogą na pospolite dolegliwości Wykorzystując naturalne metody w kosmetyce domowej można zaradzić takim dolegliwościom jak: wysuszona, zwiotczała skóra, zmarszczki, piegi, przebarwienia, wypryski, trądzik, sińce pod oczami, przetłuszczające się, słabe, kruche, rozdwajające się włosy, szorstkie dłonie, obrzęki i mnóstwo innych. W kolejnych tomikach będą prezentowane domowe naturalne kosmetyki z użyciem: octu winnego, sody oczyszczonej, zbóż, nabiału, jaj, miodu, tłuszczów, a także całego bogactwa ziół. O autorce Autorką poradnika jest Magdalena Przybylak - Zdanowicz - dziennikarka i współautorka poradników zielarskich i kulinarnych. Rokrocznie opracowuje naturalny Poradnik Księżycowy dla działkowców, ogrodników, rolników, a także kalendarze zdzierane. Współpracuje z czasopismem i portalem o produktach organicznych Biokurier.pl i czasopismem dla rolników naturalnych "Eko Arka". Od kilku lat wspólnie z mężem prowadzi certyfikowane gospodarstwo organiczne na Warmii. II tom serii ABC kosmetyki naturalnej to: - Ponad 170 przepisów na maseczki, toniki, eliksiry, okłady, peelingi, kąpiele z zastosowaniem warzyw - Indeks dolegliwości i schorzeń pomagający w prędkim dotarciu do informacji - ergonomiczne porady i wskazówki przydatne podczas domowego wytwarzania eko kosmetyków - dane o walorach zdrowotnych i wykorzystaniu w kosmetyce naturalnej sezonowych warzyw - Liczne ciekawostki i praktyczne porady Omówione warzywa to: CEBULA I SZCZYPIOR - CHRZAN -CZOSNEK -DYNIA I CUKINIA - FASOLA - GROSZEK I GROCH - KAPUSTA - KOPER WŁOSKI (FENKUŁ) - KUKURYDZA - MARCHEW - OGÓREK - PAPRYKA - PIETRUSZKA - POMIDOR - RABARBAR - RUKIEW WODNA (RZEŻUCHA WODNA) - RZEPA CZARNA, RZODKIEW, RZODKIEWKA - SAŁATA I SZPINAK - SELER - ZIEMNIAK
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.