Menu
Zamknij

Kuchnia indyjska

E-booki

Opis

Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swoich przypraw. Są one przeważnie ostre i tworzą kolorowe mieszanki, często zabarwiając inne składniki. Spomiędzy najpopularniejszych wymienić można nawet imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili i mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze dostatek potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów poprzez wieki musieli sobie radzić bez mięsa, co w pełni im się udawało i nadal udaje. Nie oznacza to jednak zupełnego braku potraw mięsnych w tej kuchni; wprost przeciwnie - są one dość liczną reprezentacją w tej książce, natomiast z przyczyn religijnych nie odszuka się tutaj dań z wołowiny.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

E-booki, Uprawa warzyw
5 36

0 ofert

Uprawa warzyw

  • ISBN 9788377720288 
  • Autor praca zbiorowa 
  • Wydawnictwo Artemis 
  • Ilość stron 112 
  • Rok wydania 2011 
Porównaj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.