tradycyjna receptura i znakomity smak to gwarancja kulinarnego sukcesu! Albumowe opracowanie - duży zbiór sekretów kryjących się w klasztornych kuchniach, wirydarzach, refektarzach i spiżarniach. Zawierający jednocześnie coś dla ciała i coś dla ducha. Świetna sugestia dla pasjonatów zdrowej i smacznej kuchni, dla osób gustujących w klasycznych daniach, lecz także dla tych, którzy chcieliby nieco poeksperymentować, żeby wprawić w zachwyt rodzinę i znajomych przyrządzając genialne przekąski, sery, wyborne wina i nalewkami, herbaty, obiady, desery, przetwory, dania mięsne lub postne. Zapraszamy do miejsc naznaczonych występowaniuą świętych, oni patronują wielu prezentowanym potrawom, dbając o ich wyborne smaki i troszcząc się o nasze zdrowie. Dzięki naszej publikacji poznasz sekrety prawidłowego samopoczucia, prostoty, harmonii i urody... Odwiedzisz przy tym niemało gościnnych klasztorów. Odbiorcy: - Smakosze i koneserzy pragnący odkrywać tajniki gotowania. - Miłośnicy korzystnej kuchni ceniący znać kontekst kulturowy powstających potraw. - Gustujący w konwencjonalnych daniach i sprawdzonych przepisach ubogaconych nowymi, oryginalnymi pomysłami. Dlaczego warto przeczytać tę książkę Warto posiadać tę książkę w domu i niejednokrotnie do niej zaglądać! To także doskonały podarek na dużo okazji! Dania z klasztornych i monarszych stołów, inspiracja kuchnią ludową, niezwykłe postaci, fascynujące opowieści, niezapomniana kulinarna podróż. Wysmakowane potrawy, propozycje dań na co dzień, które sprawią, że chwila stanie się świętem, a życie nabierze aromatu... Na zdrowie!
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.